COVID-19: Dr. Zulkifli sembuh sepenuhnya

Dr. Zulkifli menyampaikan sumbangan kepada petugas HTJ sebelum pulang

KUALA LUMPUR-Menteri Agama, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri pulih sepenuhnya daripada jangkitan COVID-19, hari ini.

Beliau pada 5 Oktober lalu disahkan positif COVID-19.

“Saya tak ada apa-apa nak berikan sebagai buah tangan buat warga Hospital Tuanku Ja’far yang menguruskan saya sepanjang menerima rawatan di sini sehinggalah pulih sepenuhnya hari ini.

“Harap dengan sedikit sumbangan dari saya, beserta buku “Inilah Doaku” susunan saya, dapatlah ia menjadi kenangan berharga buat anda semua,”katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengulas berkenaan buku itu, Dr. Zulkifli berkata, ia dikarang dan disusunnya seawal Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

“Maha Suci Allah yang menggerakkan hati saya untuk menyusun doa ini, akhirnya turut saya amalkan sepanjang berada dalam rawatan COVID-19 di sini.

B””Inilah Doaku” adalah antara buku yang teristimewa di hati saya. Saya mula menyusunnya seawal PKP untuk berkongsi dengan umat Islam, doa-doa yang ma’thur dan sesuai dengan suasana pandemik ini,”katanya.

Dalam pada itu, Dr. Zulkifli berkata, pengorbanan semua yang terlibat dalam usaha membasmi COVID-19 pasti dinilai ALLAH.

Artikel berkaitan:

http://rentas7.com/dr-zulkifli-positif-covid-19-seru-mereka-yang-hadir-programnya-jalani-ujian-saringan/

“Yakinlah Allah SWT menilai setiap titisan peluh dan air mata anda yang tertumpah demi perjuangan ini.

“Saya doakan semua warga HTJ dimurahkan rezeki, dinaikkan pangkat, dikurniakan keluarga yang memahami, hati yang sabar dan jiwa yang kuat dalam perjuangan ini,”katanya.

Bacaan Inilah Doaku boleh dimuat turun secara percuma mira.gov.my/buku/.

Rentas7.com

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.