Dr. Zulkifli positif COVID-19, seru mereka yang hadir programnya jalani ujian saringan

Dr. Zulkifli

KUALA LUMPUR– Menteri Agama, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri yang disahkan positif COVID-19 menyeru orang ramai yang menghadiri majlis melibatkan dirinya sepanjang 24 September hingga 4 Oktober untuk tampil menjalani pemeriksaan kesihatan.

Dr Zulkifli berkata, mereka yang hadir programnya dalam tempoh berkenaan diminta menjalani pemeriksaan saringan COVID-19 di mana-mana klinik kesihatan dengan segera.

“Seperti yang telah saya maklumkan dalam kenyataan pada hantaran (posting) sebelum ini, saya telah disahkan positif oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

“Saya mohon maaf atas sebarang bentuk kelemahan dan kekurangan daripada diri saya,”katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dr. Zulkifli memaklumkan, tahap kesihatannya bagaimanapun semakin pulih.

“Alhamdulillah, sehingga saat ini keadaan kesihatan saya adalah bertambah baik.

“Terima kasih kepada Menteri Kesihatan Malaysia, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan para doktor serta barisan hadapan yang amat prihatin dengan keadaan saya,”katanya.

Dalam pada itu beliau berkata, bantuan Mus’adah Khas Siswa Siri 2 yang beliau janjikan semalam kepada siswa yang terkandas, tetap akan diteruskan oleh agensi-agensi terlibat.

“Program-program Musa’adah COVID-19 yang telah diaturkan, akan terus dijalankan seperti biasa di seluruh Malaysia.

“Masih ramai yang memerlukan bantuan kewangan, barangan asas, makanan dan lain-lain dalam tempoh yang getir ini,”katanya.

Menurutnya, sejak Mac lalu bantuan disalurkan tanpa mengira agama dan bangsa.

“Pandemik COVID-19 benar-benar mengajar saya erti kebersamaan. Saya akan pastikan semua bantuan sampai kepada sasaran, insya-Allah.

“Saya berdoa kepada Allah SWT semoga Allah SWT selamatkan dan sembuhkan rakyat Malaysia yang menghidap COVID-19 termasuk diri saya. Saya sayang anda semua.

“Patuhi semua SOP ( prosedur operasi standard)yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan Majlis Keselamatan Negara di mana jua anda berada,”katanya.

Rentas7.com

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.