Pahang perlu seri untuk ke final Piala Malaysia

ALOR SETAR- Hanya keputusan seri tanpa jaringan perlu diraih Pahang untuk ke final Piala Malaysia apabila melayani Kedah pada 26 Oktober depan.

Pada aksi separuh akhir pertama di Stadium Darul Aman malam tadi, Kedah ketinggalan tiga gol sebelum bangkit menyamakan kedudukan.

Keputusan seri 3-3 itu semestinya membuatkan penyokong, dan pengurusan KFA terutamanya ketua jurulatih, Aidil Sharin Sahak tidak senang duduk.

Dalam pertembungan sengit itu Kedah ketinggalan seawal minit ke-13 dan minit ke-20 melalui jaringan Wan Zaharulnizam dan sepakan panalti yang disempurnakan Dickson Nwakaeme.

Bagaimanapun Kedah yang terkenal dengan corak serangan pantas mengurangkan defisit gol Pahang melalui jaringan Fernando Ortega minit ke-32.

Pemain itu sekali lagi menjadi watak penting untuk Hijau Kuning apabila menyamakan kedudukan 2-2 pada minit ke-39 hasil sepakan panalti.

Bersambung babak kedua, jaringan pemain kebangsaan Nor Azam Azih pada minit ke-72 terus menekan Kedah  sebelum Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak menyamakan kedudukan untuk tuan rumah pada minit ke-90.

Bertemu di Stadium Darul Makmur, Lang Merah tiada pilihan melainkan memperbaiki benteng pertahanan daripada terus dibolosi skuad Tok Gajah serta memburu gol.

Rentas7.com photo : Kedah Fa

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.