“Terima kasih rakyat Malaysia”- Ismail Sabri

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

KUALA LUMPUR-“Saya amat berterima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia” demikian kata Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kepada rakyat yang bersatu padu menentang laporan palsu agensi berita Al Jazeera.

Beliau berkata, rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama memberikan sokongan kepada tindakan yang dilakukan kerajaan.

“Saya kira mereka menentang segala laporan yang dibuat oleh Al Jazeera.

“Semalam saya melihat dari segi ‘dislike’ apa yang dilakukan, beratus ribu rakyat Malaysia telah dislike sehinggakan Al Jazeera telah ‘stop’ komen,” katanya.

Beliau berkata, hasil penelitiannya di media sosial, hampir 100 peratus komen rakyat Malaysia tidak bersetuju dengan laporan Al Jazeera ini.

“Jadi saya amat berharap sebagai sebuah media antarabangsa yang sepatutnya mempunyai etika kewartawanan yang tinggi supaya menghentikan tindakan yang mereka lakukan,”katanya.

Sebuah dokumentari diterbitkan Al Jazeera bertajuk “Locked Up in Malaysia Lockdown” hampir 30 minit menuduh Malaysia tidak memberikan layanan yang baik kepada pendatang tanpa izin (Pati).

Laporan berkenaan membangkitkan kemarahan dan kecaman seluruh rakyat Malaysia terhadap agensi berita berkenaan.

Rentas7.com

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.