Kerajaan hargai jasa NADMA

Mastura menyampaikan sijil PAC kepada salah seoarang penerima

KUALA LUMPUR-Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Mastura Mohd Yazid semalam telah menyempurnakan Majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang 2019 (APC) NADMA Malaysia bertempat di Markas Pasukan Mencari dan Menyelamat Khas Malaysia (SMART) di Pulau Meranti, Puchong, Selangor.

Turut hadir dimajlis tersebut adalah
Timbalan Ketua Setiausaha (Kewangan & Pembangunan) Dato’ Sollehuddin Alyubi  Zakaria, serta Timbalan Ketua Pengarah (Sektor Pelaksanaan Operasi) NADMA Malaysia, Zakarian Shaaban dan para pegawai daripada NADMA dan pasukan SMART.

Acara dimulakan dengan pemeriksaan barisan pasukan SMART yang diketuai Mejar Nizam Kassim yang disertai oleh 44 orang anggota.

Selesai melakukan pemeriksaan, Timbalan Menteri berpeluang melawat Pusat Kawalan Bencana Negara (NDCC) dan telah diberi taklimat berkaitan fungsi dan peranan NDCC.

Pada tahun ini seramai 7 orang kakitangan NADMA dan 10 orang anggota Pasukan SMART telah dianugerahkan APC sebagai pengiktirafan dan penghargaan atas
kecemerlangan dalam melaksanakan tugas sebagai penjawat awam.

Dalam ucapan, Mastura turut merakamkan penghargaan atas
komitmen warga NADMA terutamanya yang telah bertugas dan beroperasi dibawah sektor keselamatan sepanjang Kerajaan melaksakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan dalam usaha memutuskan rangkaian penularan jangkitan COVID-19.

Rentas 7.com

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.