Khabib beri amaran kepada Presiden Perancis

Khabib

MOSCOW-Juara lightweight dunia, Khabib Nurmagomedov memberikan peringatan kepada Emmanuel Macron susulan kenyataan liar Presiden Perancis itu terhadap agama Islam dan Muslim.

Khabib berkata, setiap Muslim mencintai Nabi Muhammad S.A.W lebih daripada segala-galanya termasuk ibu bapa, isteri dan anak-anak mereka.

“Semoga Yang Maha Kuasa memberikan ganjaran pada orang ini dan semua pengikutnya, yang dengan slogan kebebasan berbicara sudah menyinggung perasaan lebih dari 1.5 milion umat Islam.

“Percayalah provokasi ini akan kembali kepada mereka,” katanya di Instagram seperti dilaporkan portal AA hari ini.

Di Intagramnya, Khabib turut memuat naik gambar kasut di wajah Macron sebagai tanda marah terhadap penghinaan anti Islam oleh pemimpin itu.

Juara kelahiran Rusia itu juga berkongsi Surah al Ahzab yang bermaksud:

“Sesungguhnya orang yang menyakiti ALLAH dan Rasul-Nya. ALLAH akan melaknatinya di dunia dan akhirat, dan menyediakan baginya seksa yang menggunakan,”.

Macron pada awal bulan ini menyifatkan Islam agama krisis sekaligus membangkitkan amarah umat Islam seluruh dunia.

Beliau juga mengumumkan perancangannya bagi mewujudkan undang-undang untuk menangani apa yang disebutnya sebagai”separatisme Islam” di Perancis.

Antara negara cukup lantang mengkritik Marcon ialah Turkey di mana pemimpinnya, Recep Tayyip Erdogan mengatakan Marcon mempunyai masalah mental dan perlu menjalani pemeriksaan kesihatan.

Rentas7

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.