Guna talefon bimbit sewaktu isi minyak, anggota JPJ bakal terima surat..

KUALA LUMPUR– Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Pulau-Pinang melakukan siasatan terhadap tindakan anggotanya menggunakan talefon bimbit sewaktu kenderaan jabatan sedang mengisi bahan bakar.

JPJ Malaysia dalam satu kenyataan berkata, pihaknya telah mengambil tindakan segera dengan melakukan siasatan dalaman di peringkat negeri.

“Hasil siasatan, jabatan akan mengambil tindakan mengeluarkan surat tunjuk sebab ke atas anggota terbabit untuk tindakan lanjut,”kata kenyataan itu hari ini.

Kenyataan berkata, JPJ memandang serius isu-isu berkaitan salah laku dan tidak sesekali akan berkompromi terhadap mana-mana warga JPJ yang didapati bersalah melakukan kesalahan.

“Tindakan tata tertib akan dikenakan terhadap mana-mana warga JPJ yang didapati bersalah melanggar undang-undang negara dan peraturan jabatan,”katanya.

Terdahulu, tular gambar seorang anggota JPJ sedang menggunakan talefon bimbit di tempat duduk penumpang bahagian depan dengan keadan pintu terbuka ketika kenderaan dinaikinya sedang diisi bahan bakar di sebuah stesen minyak.

Tindakan itu dilakukan dengan keadan pintu sedang terbuka sekaligus mengundang rasa kurang senang netizen.

Rentas7.com

rentas7
Rentas7.com ialah media alternatif yang tepat dan benar kepada orang ramai.